Tarieven

buster-service-verkleind

Tarieven werkplaats

Bouwmeester Watersport werkplaats tarieven
Analyse motor / eerste 30 minuten€ 35.-
Uurtarief€ 65.-
Afgekeurde motor€ 75.- tot 50 pk
Afvoeren afgekeurde motorGratis
Winterklaarmaken motor / waterscooterGratis in combinatie met een onderhoudsbeurt, anders zie onder
Uitlezen motor / waterscooter€ 25,- in combinatie met een beurt, anders € 65,-

*Indien uw motor / waterscooter uitgelezen kan worden, gebeurd dit met een beurt altijd en wordt dan een meerprijs van € 25,- berekend, dit is altijd inclusief rapport (uitgeprint of per mail). Wilt u alleen uw motor / waterscooter uit laten lezen (zonder beurt) berekenen wij € 65,- inclusief rapport.

*De tarieven zijn inclusief 21 % BTW en exclusief de te vervangen onderdelen (Impeller, pakkingen, bougies, olie etc.).

*Winter klaarmaken motor / waterscooter is kosteloos in combinatie met onderhoudsbeurt, alle gebruikte materialen worden berekend.

*De tarieven zijn gebaseerd op motoren / waterscooters die regelmatig onderhoud hebben gehad. De tarieven zijn van toepassing op alle merken tot 15 jaar oud. Ouder dan 15 jaar wordt per geval de prijs berekend uitgaande van onderstaande tabel.

*Verwachten wij meer kosten te maken dan wij voorzien hadden, nemen wij contact met u op om te overleggen. In overleg met u kunnen we bepalen boven welk bedrag wij contact opnemen.

Buitenboordmotoren

Vermogen2-takt4-taktAnalyse motorWinterklaarmakenWaterschade
Kleine beurtGrote beurtGrote beurt Etec / dfi1x per 3 jaarKleine beurtGrote beurt
2 t/m 6 pk

75

140

n.v.t.

80

160

35

50

o.a.

8 t/m 19pk

95

160

n.v.t.

110

200

35

50

o.a.

20t/m 49pk

120

220

320

140

240

35

100

o.a.

50t/m 99pk

160

290

390

175

295

35

100

o.a.

100 t/m 149pk

200

360

460

230

370

35

100

o.a.

150 t/m 300pk

230

395

495

275

430

35

100

o.a.

*Indien uw buitenboordmotor uitgelezen kan worden, gebeurd dit met een beurt altijd er wordt dan een meerprijs van € 25,- berekend, dit is altijd inclusief uitgeprint rapport. Wilt u alleen uw motor uit laten lezen (zonder beurt) berekenen wij € 65,- inclusief rapport.

De tarieven zijn inclusief 21 % BTW en exclusief de te vervangen onderdelen (Impeller, pakkingen, bougies etc.).

Winter klaarmaken motor is kosteloos in combinatie met onderhoudsbeurt, alle gebruikte materialen worden berekend. De tarieven zijn gebaseerd op motoren die regelmatig onderhoud hebben gehad. De tarieven zijn van toepassing op alle merken motoren tot 15 jaar oud. Motoren ouder dan 15 jaar wordt per geval de prijs berekend uitgaande van bovenstaande tabel.

Wat doen we tijdens de onderhoudsbeurten

Kleine beurt

Grote beurt

Staartstukolie verversen

*

*

Bougies nakijken

*

*

Smeerpunten smeren

*

*

Schroefas controleren en smeren

*

*

Benzinefilter reinigen of vervangen

*

*

Brandstofsysteem nakijken

*

*

Ontstekingssysteem nakijken

*

*

Proefdraaien

*

*

Koeling visueel nakijken

*

*

Controleren op onregelmatigheden

*

*

Anoden nakijken

*

*

Diverse aandachtspunten

*

*

Koelwaterpomp inspecteren en vervanging van versleten onderdelen

 

*

Thermostaat inspecteren

 

*

Koelsysteem anodes inspecteren

 

*

Inboardmotoren – Waterpompen – Generatoren – Stationaire motoren

Kleine beurt

Grote beurt

Analyse motor

Winter

Klaar

maken

Onder water geweest

Inboard1,2 en 3 cylinderDiesel

160

255

35

100

o.a.

Benzine2-takt

195

395

4-takt

195

295

Inboard 4,5 en 6 cylinderDiesel

260

390

BenzineInline

230

330

V6 en v8

260

360

Waterpompen, generatoren, stationaire motoren

N.a.v. analyse

n.a.v. analyse

n.a.v.

analyse

o.a.

De tarieven zijn inclusief 21 % BTW en exclusief de te vervangen onderdelen (Impeller, pakkingen, bougies etc.).

Waterscooters Yamaha Seadoo (andere merken op aanvraag)

Kleine beurtGrote beurtAnalyse motorWinterklaar makenSupercharger vervangenOnder water geweest
2-takt / 4-takt15025035100250 (arbeid)o.a.

De tarieven zijn inclusief 21 % BTW en exclusief de te vervangen onderdelen (Impeller, pakkingen, Supercharger, bougies etc.). Inlezen van een sleutel voor een waterscooter, 1e sleutel 40 euro*, eventueel 2e en volgende sleutels 25 euro* per stuk. (*Zonder sleutel, prijs is voor het inlezen/programmeren)

Wat doen we tijdens de onderhoudsbeurt bij een waterscooter

Kleine beurt

Grote beurt

Olie verversen

*

*

Oliefilter

*

*

Bougies nakijken of vervangen

*

*

Koeling nakijken

*

*

Anoden nakijken of vervangen

*

*

Uitlezen

*

*

Diverse smeerpunten smeren

*

*

Accu testen

*

*

Proefdraaien

*

*

Benzine filter

*

Brandstofsysteem nakijken

*

Jetpomp nakijken

*

Jetpomp afpersen

 

*

Wearing nakijken

 

*

 

Afleveren of ophalen van uw Buitenboordmotor

Wij bieden u de mogelijkheid om uw motor door ons te laten ophalen en weer te laten afleveren voor een servicebeurt/ stalling en/of reparatie.

Als de mogelijkheid er is kunnen wij ook op locatie werken.

Waterschade

Het kan natuurlijk voorkomen dat een buitenboordmotor onder water is geweest. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren na het vollopen van een boot na een frisse Hollandse regenbui. Ook motoren die onder water hebben gelegen zijn 9 van de 10 keer nog te repareren. Het is dan in ieder geval wel zaak zeer snel te handelen. Het is belangrijk, nadat de motor boven water is gehaald, dat u hem binnen 3 uur bij ons komt brengen om de motor te laten repareren anders kan er onherstelbare schade ontstaan in het motorblok.

Als de motor niet direct gestart of nagekeken kan worden, moet de motor in zoet water worden ondergedompeld, zodat hij niet aan de lucht wordt blootgesteld. Zodra de motor wordt blootgesteld aan de lucht, worden de sterk gepolijste draagvlakken van de krukas, de drijfstangen en het lager door zowel zoet als zout water aangetast. De motor moet binnen 3 uur nadat hij uit het water is gehaald een service beurt krijgen om kostbare reparaties te voorkomen.

De werkzaamheden bij een motor die waterschade zijn o.a; motorblok afspoelen, bougiedraden en bougies verwijderen, brandstofleidingen reinigen, water uit het blok laten lopen, carburateurs aftappen en indien nodig schoonmaken, carter aftappen en vullen zo vaak nodig is, elektrisch systeem reinigen, motor weer in elkaar zetten en lange tijd proefdraaien.

 

Zorg goed voor uw motor, onderhoud is belangrijk!

Goed onderhoud is van levensbelang voor de motor van uw boot. Daarom heeft Bouwmeester Watersport een onderhoudsplan ontwikkeld dat speciaal is afgestemd op uw motor. Daarbij horen zeer concurrerende prijzen.
Een onderhoudsbeurt is geen reparatie, daarom gelden de tarieven alleen voor motoren die in goede staat zijn en vrij van problemen zijn. Voor het oplossen van problemen of enige andere vorm van meerwerk wordt als extra in rekening gebracht. Ons tarief voor arbeidsloon vind u hieronder.
Onderdelen, smeermiddelen, transport, de- en monteren van de motor achter de boot en lak/spuit werkzaamheden zij niet inbegrepen en worden extra berekend.
Vanwege de hoge kwaliteit gebruiken wij uitsluitend originele onderdelen van de fabrikant van uw motor.
Vind uw motor terug in één van onderstaande categorieën, uiteindelijk bepalen wij van Bouwmeester Watersport welke categorie voor u van toepassing is, dus vraag dit even na om zeker te zijn.

Duidelijkheid Wij kunnen onmogelijk vooraf volledige prijsopgave doen, daarvoor zijn er te veel variabelen. Wel kunnen we een zo compleet mogelijke offerte maken van de te verwachten reparatie/onderhoudsbeurt. Als u dit op prijs stelt, vraag hier dan om per e-mail, we zullen u de offerte zo compleet mogelijk toezenden.

Hoogste technische kennis van de Benelux Bouwmeester Watersport heeft een naam hoog te houden als het op onderhoud en reparatie van motoren aan komt. De technici van Bouwmeester Watersport volgen nauwlettend de trainingen van de fabrikanten van de motoren. Ook zijn de reparatieprocedures van elke reparatie ons bekend en houden wij ons aan de voorschriften van de fabrikant en vullen dit aan met al de opgedane ervaring.

Onbetwist de nummer 1 in de Benelux De technische specialisten van Bouwmeester Watersport hebben de beschikking over een zeer complete werkplaats, netjes, schoon, warm en ruimtelijk. Uiteraard is de werkplaats uitgerust met alle denkbare gereedschappen (ook speciaal gereedschappen) en de modernste diagnose apparatuur. Voor de technicus is ook alle serviceliteratuur voorhanden, zodat elke reparatie of onderhoudsbeurt conform voorschrift wordt uitgevoerd, en op belangrijke punten wordt verbeterd door de expertise van Bouwmeester Watersport. Ons doel is om uit te blinken in onderhoud en reparatie.

Flexibiliteit Voor reparatie op locatie hebben we een eigen servicebus, compleet uitgerust met de meest voor de hand liggende gereedschappen en zelfs onderdelen.

Extreme voorraad onderdelen Het onderdelenmagazijn van Bouwmeester Watersport is zeer groot en van elk merk zijn er heel veel onderdelen in voorraad (allemaal originele motoronderdelen). Hierdoor kunnen we snel werken en elimineren we lange wachttijden op onderdelen.

HISWA Bouwmeester Watersport is al sind jaar en dag HISWA lid, hierdoor zijn onze werkzaamheden gewaarborgd en bent u verzekerd van correcte afhandeling, ook in geval van geschillen. Wel zo’n prettig gevoel.

Geen geheimen Wij doen niet geheimzinnig over de reparaties of onderhoudsbeurten, vraag ons elke vraag die bij u opkomt en we zullen u rustig antwoord geven en uitleggen over het hoe en waarom. Wij nodigen u ook van harte uit om gedurende het onderhoud en/of reparatie aan uw motor aanwezig te zijn en mee te kijken met wat onze technicus aan uw motor doen.

Wij doen alle service werkzaamheden (reparatie, onderhoud, aanpassingen e.d.) aan alle merken boten en boottrailers.

Wij zijn officeel erkend dealer van:

Wij doen ook onderhoud en reparatie aan:

Planning
Het najaar en de winter is de beste tijd voor regulier onderhoud. Maak hier tijdig een afspraak voor. Wij maken uw motor ook kosteloos winterklaar in combinatie met een onderhoudsbeurt, hoeft u dat zelf niet te doen, u betaald alleen de gebruikte vloeistoffen. Als u een losse motor brengt, dan willen wij deze kosteloos voor u stallen gedurende de winteropslagperiode. Wenst u toch regulier onderhoud in het voorjaar of de zomer, houd dan rekeing met wachttijden, deze kunnen soms oplopen tot 2 maanden, dit omdat het voorjaar en de zomer de drukste tijden zijn van het jaar en omdat we gedurende deze periode voorrang geven aan reparaties en storingen.

  •